wat vindt u hier over cocreatie?

Complexe uitdagingen vragen om cocreativiteit: de kwesties samen met alle betrokkenen in kaart brengen, innovatieve ideeën laten opborrelen, om van daaruit tot oplossingsgerichte en gedragen acties over te gaan.
    
Met dit deel van onze site willen we de cocreatieve praktijk op een levendige manier aan u voorstellen. Eén pagina besteden we aan de cocreatieve benadering. De kern van dit deel van de site is bestemd voor concrete verhalen/praktijken van cocreatief denken en handelen, of over aspecten ervan, en de beschrijving van de meest gebruikte methoden in cocreatieve processen.

Deze verhalen zijn van de hand van facilitatoren van participatieve processen. Aan iedereen die zich facilitator van cocreatie noemt, doen we overigens de warme oproep om zijn/haar ervaringen eveneens te delen via dit platform.

Zo creëren we samen een bron van inspiratie voor iedereen die streeft
naar een participatieve aanpak van de steeds complexer wordende uitdagingen in private, publieke en sociale organisaties, in buurten en wijken, in steden en gemeenten, en in overlegsituaties allerhande.