Ontwerpend denken / Design thinking

ontwerpend denken

Een creatieve methode met maximale inspraak. Ontwerp jouw dienstverlening of campagne samen met jouw doelpubliek én vanuit hun noden.

Een introductie in de creatieve methode van design thinking of ‘ontwerpend denken’. Het bottom-up ontwerpen van diensten met design methoden noemen we human-centered design. We doorlopen alle stappen van dit mensgericht ontwerpproces om tot nieuwe oplossingen te komen. Zo ervaar je meteen wat de voordelen zijn van deze aanpak. Doen is het sleutelwoord. Na deze interactieve vorming heb je voeling met de voordelen van design thinking.

We gebruiken creatieve methodieken die meteen inzetbaar zijn in jouw organisatie of bedrijf. We vliegen er direct in. Niet te veel praten dus, maar vooral doen! We willen hiermee inspireren tot een nieuwe manier van werken.

Design thinking is interessant voor professionals én voor vrijwilligers die actief zijn binnen beleidswerk, educatie, campagnes, communicatie of projecten. Deze opleiding is ideaal voor medewerkers en vrijwilligers die:

  • in tijden van besparing naar meer efficiëntie en impact van hun aanbod zoeken.
  • hun doelpubliek willen betrekken bij hun werking, maar niet de juiste methodieken kennen om tot waardevolle resultaten te komen.
  • worstelen om tot een sterk bottom-up plan te komen, al dan niet om fondsen aan te trekken.
Datum  Vrijdag 20 oktober  2017
Cursusuren van 9u30 tot 16u30
Locatie Kwadraet, Koningin Maria Hendrikaplein 64a, 9000 Gent
Begeleider

Marlies Deforche & Elizabeth Verhetsel van Twisted Studio 

Marlies Deforche is ontwerpster en besloot zich na meer dan 10 jaar werken voor klanten in de commerciële sector bij te scholen in Stockholm. Daar ontdekte ze haar passie voor service design en sociaal ondernemerschap. Na werkervaringen in social service design bureaus in Glasgow en Chicago keerde Marlies terug naar België om een eigen service design praktijk op te richten met een sterke focus op projecten in de sociaal-culturele sector

Elizabeth Verhetsel is psychologe en is al meer dan 10 jaar actief als trainer, projectleider en beleidsmedewerker voor NGO’s in Afrika, Azië en Europa. In haar zoektocht naar methoden om maximale inspraak mogelijk te maken, belandde ze bij design thinking en service design. Ze ontdekte dat service design niet enkel een hoogkwalitatief kader biedt voor bottom-up projecten en beleid, maar ook voor sociale innovatie. Vanuit haar enthousiasme besloot ze een service design bureau op te richten.

Prijs Normaal tarief: 150 euro - Kortingtarief: 105 euro
Inschrijven Schrijf bij voorkeur online in.  Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code 17OS010 en jouw naam.

Terug naar overzicht