Verbonden voelen

Verbonden voelen,
een voorwaarde om de beste versie van jezelf te zijn.


Je verbonden voelen , ervaar je het eerst in je gezin van oorsprong. Als het leven het toelaat , gebeurt dit op een veilige manier en stap je vol rust en zelfvertrouwen de wereld in.

Soms krijg je een andere blauwdruk mee, een blauwdruk waar de hechting minder veilig verliep, waar je niet zeker weet of wie je bent en wat je doet OK is. Dan blijf je zoeken naar verbinding omdat je niet zeker bent of je het waard bent om geliefd en verbonden te zijn.

Brené Brown (onderzoeker, schrijver en docent verbonden aan de faculteit maatschappelijk werk van de Universiteit van Houston) vertelt in een Ted Talk dat mensen die zich makkelijk verbonden voelen de moed hebben om onvolmaakt te zijn, mededogen voelen naar zichzelf en anderen en authentiek zijn in de zin dat ze makkelijk kunnen los laten wie ze zouden ‘moeten’ zijn. Ze omarmen kwetsbaarheid, ze zien dat wat je kwetsbaar maakt, je ook mooi maakt.


 

Verbonden voelen,
een voorwaarde om de beste versie van je organisatie te zijn.

Valerie Godart, student Master in de Handelswetenschappen onderzocht in haar masterproef, op aangeven van Kwadraet, wat de randvoorwaarden zijn voor het slagen van een cocreatieve aanpak in de praktijk. Wanneer ze het heeft over sleutelfactoren in het doen slagen van veranderingsprocessen verwijst ze naar High-Quality Connections als een term die vertrouwen en actief engagement tussen twee partijen omvat (Dutton, 2003). High-Quality Connections worden gekenmerkt door drie zaken:

• je voelt je veilig voelen om verschillenden emoties te tonen,
• de relatie is in staat om zich aan te passen aan veranderingen zonder aan kracht te verliezen
• de partijen staan open voor nieuwe ideeën en gedragingen die de productieve samenwerking tegengaan worden gestopt.

Zo’n connectie wordt verkregen door het aanmoedigen van werknemers die elkaar respectvol behandelen, “ze creëren een gevoel van sociale waardigheid dat zelfwaarde bevestigt en waardigheid herbevestigt” (Dutton, 2003, p.54)

 

Het artikel op deze site geeft meer info over hoe je bouwt aan High-Quality Connections (HQC).

Wat in het oog springt in het artikel zijn de voordelen die  HQC met zich meebrengen: Mensen zijn mensen gezonder, hun denkvermogen neemt toe, alsook hun lerend vermogen. Daarnaast genereren HQC meer veerkracht en creativiteit en zorgt het voor een grotere betrokkenheid en engagement naar de organisatie toe…Een indrukwekkende opsomming van voordelen.

Wat verder opvalt in het artikel zijn enkele bouwstenen voor HQC. Ze lijken verrassend ‘eenvoudig’, maar net daardoor ook makkelijk te overzien in de praktijk. Zo is er het fysiek en psychisch ‘aanwezig’ zijn bijvoorbeeld door vanachter je laptop te komen als een collega iets vertelt. Daarnaast draagt het informeel leren van mekaar erg bij tot HQC, net als vertrouwen in en op elkaar.. Ook ‘spelen’ formeel (tijdens vergadermomenten) en informeel (op feestjes) is een bouwsteen.

Als besluit wordt er gesteld dat de kwaliteit van het sociale weefsel wordt opgebouwd  moment na moment. Wanneer je er in slaagt de interacties kwaliteitsvol te laten verlopen, dan versterk je de persoon, alsook de ander.