Leertraject Cocreatief Leidinggeven


Als leidinggevende stel je je geregeld vragen over hoe je jouw functie optimaal invult.
 
Ons antwoord op die vragen brengen we samen in een eigentijdse visie op leiderschap, die we vatten onder de noemer ‘cocreatief leiderschap’. In die visie zijn een streven naar meer ‘horizontaliteit’, ‘eigenaarschap’ en ‘zelfsturend vermogen’ centrale begrippen. Cocreatie als leiderschapsstijl en als vorm van organisatieontwikkeling heeft de toekomst in zich.
 
Het leertraject ‘Cocreatief leidinggeven’ biedt jou de kans om jouw competenties als moderne leidinggevende nog sterker te ontwikkelen. Instappen in het leertraject wil zeggen dat je vanaf september 2017 tot en met juni 2018 sleutelt aan jouw leidinggevende competenties. Bovendien verwerf je een stevig onderbouwde én hedendaagse visie op leidinggeven. 
 
Je vormt met maximum 15 andere leidinggevenden een leergroep. De ruimte tot uitwisseling binnen een veilige context dient als katalysator voor jouw persoonlijke leerproces. De manier van werken is cocreatief, sterk praktijkgericht en vertrekt van jouw concrete vragen over leidinggevend gedrag, over positie, over motiveren, over grenzen stellen, over conflicten, over teamontwikkeling, over confronteren, over organisatieverandering, over balanceren tussen sturen en loslaten, enzovoort.
 
Een uitgebreide omschrijving van de inhoud, de gehanteerde methoden, de data, voorwaarden voor deelname en inschrijfmodaliteiten, kan je opvragen bij de begeleider. Ook voor verdere inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met begeleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 
Enkele quotes van deelnemers:
 
"Toen ik leidinggevende werd, wist ik eigenlijk niet goed waaraan ik begon. Nu besef ik dat dit veel meer om het lijf heeft dan zomaar de titel dragen van diensthoofd, coördinator, manager of directeur."
 
"Het leertraject ervaarde ik als een dag voor mezelf. Een dag eventjes uit de ratrace, een dag van zelfreflectie en ervaringsuitwisseling. Ik ben als leidinggevende doorheen dit traject gegroeid. Iedere leidinggevende zou dit zichzelf cadeau mogen doen."
 
"Best verrassend om vlak voor de laatste sessie na te lezen wat ik over mezelf schreef voor de start van het leertraject. Amai, ik heb stappen gezet en mijn manier om naar de dingen te kijken is echt wel veranderd, zonder dat ik me er van bewust was. Ja, de inhoud van dit leertraject is meer dan ik vermoedde een stukje van mezelf geworden."
 
Datum  12 contactdagen tussen 21 en 22/09/2017 en 08/06/2018
Cursusuren van 9u30 tot 16u30
Locatie Start 2-daagse in De Heerlijckhyt van Elsmeren + losse contactdagen op Kwadraet, Kon. Maria Hendrikaplein 64a 9000 Gent
Begeleider Geert Vansieleghem

Info begeleiderGeert Vansieleghem

Even vertragen om dan het vonkje te zien ontstaan in en tussen mensen. Een doortastende vraag, een goedgeplaatste stilte. Het creëren van een verbindende leeromgeving en daarin mensen zien groeien, dat is voor Geert de essentie van het begeleiden. Wat schoonheid brengt: ‘Vanuit mijn positivisme en verbindende begeleiding, merk ik dat mensen het vertrouwen voelen om telkens dat stapje vooruit te zetten.’ Het begeleidingswerk heeft veelal een focus op de thema’s leiderschap en teamwerk. Geert is gekwalificeerd MBTI professional en practitioner in Deep Democracy.

Prijs Normaal tarief: 2.390 euro - Geen kortingtarief
Inschrijven Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code 17OS015 en jouw naam.

Terug naar overzicht