Met impact spreken voor groepen!

Je krijgt een stevige opleiding in het presenteren. Na afloop sta je als spreker bekwamer en met meer zelfvertrouwen voor een groep.

In jouw organisatie een project toelichten, klanten toespreken of een groep collega’s informeren. Of in het verenigingsleven een spreker inleiden of een vergadering leiden. Iedereen moet wel eens spreken voor een groep. Als je wilt dat jouw verhaal goed gehoord en juist begrepen wordt, is het nodig om jouw boodschap in een passende structuur te gieten en deze op een aantrekkelijke manier te verwoorden.

Deze opleiding is opgebouwd rond hoe je iets zegt en wat je zegt:

  • - hoe je iets zegt: lichaamshouding, stemgebruik, oogcontact, rustig overkomen, spreekangst overwinnen …
  • - wat je zegt: structuur, gebruik van hulpmiddelen, boeiend maken …

Daarnaast werken we ook aan het omgaan met jouw publiek. Hoe reageer je op gestelde vragen, hoe ga je om met mensen die deskundiger zijn dan jou (of doen alsof) en hoe kan je ‘stoorzenders’ counteren?

Tijdens de eerste 3 dagen krijg je veel tips en informatie, maar door het vele oefenen word je vooral ook meer zelfzeker. Via interactieve opdrachten en feedback leer je jouw sterke kanten kennen en krijg je kansen om jouw minder sterke kanten verder te ontwikkelen.

Op de laatste cursusdag krijg je de gelegenheid om jouw spreekervaringen terug te koppelen, om ze te linken aan de cursus en om in te zoomen op specifieke leervragen.

Datum dinsdagen 22 augustus, 5 september en 19 september + terugkomdag op donderdag 30 november 2017
Cursusuren

9u30 tot 16u30

Locatie Kwadraet, Kon. Maria Hendrikaplein 64a, 9000 Gent
Begeleider Patrick Mahieu

Info begeleider

Patrick Mahieu

Patrick Mahieu werkte voor radio en televisie als presentator en interviewer. Hij behaalde een master in de dramatische kunsten en is docent drama en regisseur. Nu is hij als lektor verbale en non-verbale communicatie verbonden aan Het Perspectief Gent (Volwassenonderwijs). Hij is ook directeur van de richting Woord in de kunstacademie Eeklo.

Prijs Normaal tarief: 390 euro - Kortingtarief: 273 euro
Inschrijven Schrijf bij voorkeur online in.  Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code 17OS020 en jouw naam.

Terug naar overzicht

 

.